Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Pridružite se dječjoj grupi Župe svetog Nikole biskupa, Jastrebarsko

25.01.2020. 09:26:00

Dječja grupa naše župe počela je s radom u proljeće 2019. Okuplja djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta. Susreti članova grupe su tijekom školske godine, svake subote od 15 sati do 16.30. Skupi nas se puna pastoralna dvorana pa krenemo s veseljem u susret.

Započnemo zabavnim pozdravljanjem i kratkom uvodnom molitvom. Nastavljamo osvrtom našeg kapelana, velečasnog Filipa Marića, na tekst svetog evanđelja koje nas očekuje na nedjeljnoj misi. Potom slijedi radni dio susreta u kojem se vode rasprave, dijalozi i kvizovi o nekoj temi. S obzirom na dob i interes djeca biraju kreativnu, dramsku, glazbenu radionicu, a nekad pogledamo i neki film. Najviše oduševljenja prati igre na otvorenom gdje katkad upriličimo i neka natjecanja pa i kestenijadu. Ponekad se ekipa zabavlja uz društvene igre. Sve sadržaje prati zabava i osmijeh.

Bavimo se i ozbiljnim temama na djeci primjeren način. Učimo biti dobri prema svojim prijateljima i članovima obitelji, te pomagati drugima u potrebi. Učimo njegovati tradicionalno, ali istovremeno biti moderni i u duhu s vremenom.

Proteklu jesen smo svoju kreativnost usmjerili na izradu božićnih ukrasa koje smo u došašću prodavali poslije nedjeljne svete mise. Željeli smo pomoći siromašnim vršnjacima, djeci u Africi, koju zbrinjava udruga Marijini obroci. Tako smo omogućili školovanje i prehranu dvadesetpetero djece. Naša djeca su se radosno uključila u akciju, Pomagali su jedni drugima i veselili se dobrom djelu u kojem sudjeluju.

Pripremali smo i božićnu predstavu „U Betlehemu“ za dječju polnoćku. Glumilo se po svim dijelovima crkve, pjevalo, sviralo i plesalo. Dojam su pojačali i svjetlosni efekti te prikladno ozvučenje.

Do lipnja čekaju nas sada mnogi susreti i novi planovi. Za korizmu bismo željeli također pomoći potrebitima.

O djeci se brine petnaestakak odraslih volontera koji imaju mjesečne sastanke za planiranje aktivnosti i dogovor rasporeda te zaduženja za svaki termin susreta.

Ukoliko smo vas zainteresirali, pridružite nam se!

Široke ruke primamo svako dijete i odraslu osobu. Svi su dobrodošli i radujemo se svakom novom članu! Dođite subotom u 15 sati u Pastoralni centar Župe svetog Nikole i provedite drugačijih 90 minuta u zajedništvu sa svima nama!

Plakat možete preuzeti ovdje.



Dječja grupa Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko
Slika: Dječja grupa Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko

Dječja grupa Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko
Slika: Dječja grupa Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko

Dječja grupa Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko
Slika: Dječja grupa Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko


Vezane vijesti
Put u Betlehem (28.01.2020. 22:31:00)
Dobrotvorna akcija dječje grupe (28.01.2020. 21:52:00)


Ostale novosti pročitajte ovdje