Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Obavijest o prestanku djelovanja i povlačenju časnih sestara iz naše župe

27.6.2021 9:21:00

Sredinom mjeseca lipnja provincijalna glavarica Družbe sestara milosrdnica Svetog Vinka Paulskog, provincija Bezgrješnog Začeća BDM, s. M. Barbara Vručina odlučila je provesti odluku Provincijskog kapitula i Vrhovnog vijeća iz 2017. godine o prestanku djelovanju i paovlačenju časnih sestara iz naše župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom.

Budući da su sestre u župi djelovale dugi niz godina (46), nastojalo se zadržati sestre dokle god je moguće. Sada se drastično smanjio broj sestara, a bolest covid-19 na nekim sestrama ostavilo je trajne posljedice. Stoga je Provincijalno vijeće u dogovoru s Vrhovnom poglavaricom donijelo odluku da se to sada dogodi tj. da sestre napuste rad u župi Jastrebarsko.

Kao župna zajednica žalimo za ovakvom iznenađujućom odlukom, ali se sa zahvalnošću sjećamo brojnih sestara koje su gotovo pola stoljeća djelovale u našoj župi, zahvalna srca za ono nebrojeno mnoštvo duhovnih i materijalnih dobara koje su sve sestre milosrdnice ugradile u našu župu, od s. Paule i s. Mihaele oprostit ćemo se iduće nedjelje na sv. misi u 9h. Novčani dar koji ćemo im predati možete ubaciti u drvenu kutiju na izlazu iz dvorane pastoralnog centra.


Ostale novosti pročitajte ovdje