Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Štefica i Miroslav Ciban proslavili zlatni pir

6.2.2022 20:00:00

Štefica i Miroslav Ciban, ugledni i vjerni članovi Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, proslavili su 29. siječnja 2022. pedeset godina braka. Štefica i Miroslav ostavili su u životu našeg grada i jaskanskog kraja dubok i neizbrisiv trag pa im ovim putem od srca čestitamo.

Štefica Ciban, podrijetlom iz Donje Reke, iz stare, plemenite obitelji Kokot, rođena je 11. rujna 1950. u Zagrebu. Osnovnu školu završila je u Jastrebarskom, a gimnaziju i Pedagošku akademiju (fizika i matematika) u Zagrebu. Kao nastavnica matematike radila je godinu dana u osnovnoj školi u Krašiću, a potom cijeli radni vijek (do 2011) u Osnovnoj školi "Ljubo Babić" u Jastrebarskom. Vrhunska učiteljica, omiljena kolegica, izuzetno draga i savjesna osoba, brižna razrednica brojnih naraštaja jaskanskih učenika, uvrstila se svojim predanim, uspješnim radom među istinske legende jaskanskog školstva.

Miroslav Ciban rođen je 29. kolovoza 1948. u prekrasnom prigradskom naselju Malunju. Niže razrede osnovne škole završio je u rodnom Malunju, a više u Jastrebarskom. Srednju geodetsku školu završio je u Zagrebu, u kojem je proveo i cijeli radni vijek (40 godina u Zavodu za fotogrametriju, sve do 2010). Iskreni domoljub, zaljubljenik u svoj grad i rodni kraj, dragovoljac Domovinskog rata, odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti, obnašao je nakon prvih višestranačkih izbora niz odgovornih dužnosti (potpredsjednik Skupštine općine Jastrebarsko i zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog).

Štefica i Miroslav obnovili su svoje bračne zavjete pred jaskanskim župnikom, velečasnim Filipom Marićem.

Velikom slavlju Štefice i Miroslava pridružili su se njihovi sinovi Tomislav i Branimir, snahe Nikolina i Nikolina, unuci Noa, Eugen i Nikola, unuke Ivona i Antonela.

Štefici, Miroslavu i cijeloj obitelji Ciban želimo i u budućnosti obilje zdravlja, sreće i radosti!

Štefica i Miroslav Ciban proslavili zlatni pir
Slika: Štefica i Miroslav Ciban proslavili zlatni pir


MH


Ostale novosti pročitajte ovdje