Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

"Svetac svega svijeta" napokon u Jastrebarskom!

17.4.2023 21:16:00

Svjetska premijera filma "Svetac svega svijeta" snimljenog prema istoimenom hit-mjuziklu Nine Škrabea i Branka Barduna održat će se u Domu kulture Jastrebarsko (kazalište/kino) u petak, 21. travnja 2023, u 20 sati u organizaciji Kazališta Škrabe, Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko, Kreativnog studija Zvrk i Ansambla Kolbe.

Hvaljeni mjuzikl o životu svetog Antuna Padovanskog u Jastrebarskom se trebao odigrati 15. ožujka 2020, no njegova je izvedba u zadnji čas morala biti otkazana zbog početka globalne pandemije. Svi koji su kupili ulaznice za tu, nažalost, nikad održanu predstavu bit će sada svečani gosti na svjetskoj premijeri filma o "svecu svega svijeta" u Jaski. Cjelokupni prihod ulaznica prodanih za predstavu, kao i onih koje će se prodati sada za premijeru filma po cijeni od 4 eura (a ostalo ih je još malo!) bit će uplaćen Caritasu jaskanske Župe svetog Nikole biskupa.

Od premijere u lipnju 2018. mjuzikl "Svetac svega svijeta" Ansambla Kolbe izveden je do veljače 2020. čak 46 puta diljem Hrvatske i u inozemstvu pred više desetaka tisuća gledatelja. "Svetac svega svijeta" prikazan je u mnogim hrvatskim kazališnim kućama, pored ostalog i u HNK Split na Danima kršćanske kulture. Tamo je predstava odigrana čak dva puta uzastopce u prepunom splitskom kazalištu. Na Humcu u Hercegovini "Svetac" je igran pred dvije tisuće ljudi, a gledatelji su izrazito emotivno reagirali na svaki song. U Karlovcu je "Svetog Antu" oduševljeno pozdravilo više od 700 srednjoškolaca.

Predstava u Jastrebarskom trebala je biti vrhunac uspješne turneje "Sveca svega svijeta" i Ansambla Kolbe, ali COVID-pandemija je nažalost to spriječila. Ubrzo nakon toga glavni glumac, nositelj naslovne uloge svetog Antuna Padovanskog, Marko Dumančić, dobio je stipendiju za studij na prestižnom AMDA College and Conservatory of the Performing Arts u New Yorku, gdje se i sada nalazi. Jaskanci će prvi dobiti priliku vidjeti film koji je Ansambl Kolbe snimio s Markom u ulozi svetog Antuna, kako bi "Svetac svega svijeta" ostao zabilježen i na filmskoj vrpci. Film će tako svoju premijeru imati baš u Jastrebarskom.

Autor teksta "Sveca svega svijeta" je književnik, dramatičar i umjetnički voditelj jaskanskog
Kazališta Nino Škrabe, autor glazbe i songova je Branko Bardun, redatelj je Robert Bošković, a autorica aranžmana Iva Bardun. Ansambl Kolbe nastao je pod okriljem "Veritasa – Glasnika svetog Antuna Padovanskoga" u Zagrebu, a njegov duhovnik je glavni urednik Veritasa fra Vladimir Vidović. Neke od pjesama iz mjuzikla dio Ansambla Kolbe izveo je uz oduševljenje publike u Jastrebarskom na poetsko-glazbenom programu "Svetom Duhu na čast" u svibnju 2021. u organizaciji jaskanskog Ogranka Matice hrvatske na otvorenom, ispred Pastoralnog centra jaskanske župe.

Mjuzikl "Svetac svega svijeta" donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera, s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi, namijenjene svim Božjim stvorenjima, a tako nešto jaskanska kazališna publika sa strpljenjem i radošću čeka već više od tri godine pa smo izuzetno sretni što sveti Antun sada napokon stiže u Jasku!

Svi s kupljenim ulaznicama za predstavu "Svetac svega svijeta" u Jastrebarskom moći će s njima ući na svečanu premijeru filma u petak, 21. travnja 2023. u 20 sati. Ulaznice koje još nisu prodane (ima ih još malo pa požurite!) moći će se nabaviti na ulazu Doma kulture Jastrebarsko po cijeni od 4 eura jedan sat prije početka filma. Ulaznice se mogu i rezervirati na mailu kazaliste.skrabe@gmail.com, a na toj mail-adresi mogu se postaviti i sva pitanja vezana za "Sveca svega svijeta" u Jastrebarskom.

Veselimo se Vašem dolasku!Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom
Slika: Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom

Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom
Slika: Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom

Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom
Slika: Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom

Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom
Slika: Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom

Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom
Slika: Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom

Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom
Slika: Svetac svega svijeta napokon u Jastrebarskom


Ostale novosti pročitajte ovdje