Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Predstavljanje knjiga mons. Stjepana Balobana

12.04.2011. 15:20:40

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom organizira u petak, 15. travnja, večer posvećenu monsinjoru Stjepanu Balobanu i predstavljanju njegovih najnovijih knjiga "Slobodni i ponosni u društvu" i "Između slobode i podložnosti". Program će se održati u dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko, Franje Tuđmana 9, s početkom u 21 sat.

Mons. prof. dr. Stjepan Baloban, redoviti profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve i rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, sin je jastrebarskog dekanata i jaskanskog kraja, rođen u Brebrovcu (župa Slavetić, Grad Jastrebarsko). Autor je i urednik brojnih knjiga, idejni začetnik i prvi pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, sudionik mnogih domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je u travnju 2010. kapelanom Njegove Svetosti, s naslovom monsinjor. Iste godine dobio je i Nagradu za životno djelo Grada Jastrebarskog.

Osim monsinjora Stjepana Balobana, o njegovim djelima u petak će u Jastrebarskom govoriti i profesor Nino Škrabe, dr. sc. Gordan Črpić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, mr. sc. Stjepan Brebrić, glavni urednik "Kršćanske sadašnjosti" te prof. dr. sc. Josip Grbac.

Program će svojim nastupom uveličati i omiljeni Oktet zagrebačkih bogoslova kojeg vodi Jaskanac Ivan Bingula, donedavni prvak Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Vezane vijesti
Jaskanska knjiga u knjižnicama diljem Hrvatske! (17.11.2017. 17:51:00)
Predstavljena knjiga “Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja” (30.05.2017. 14:30:00)
Predstavljanje knjige „Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja“ (20.05.2017. 07:13:00)


Ostale novosti pročitajte ovdje